NaTúra blog

Vannak ezen a bolygón olyan természeti csodák és jelenségek, melyek csak akkor mutatják meg magukat, ha az emberlánya kellő alázattal és kalandvággyal felvértezve személyesen keresi fel őket. Ilyen csodajelenség az Aurora Borealis (azaz az északi fény) is, ami igen szeszélyes hölgynek mondható, hiszen viszonylag sok tényezőnek kell megfelelő...

Az ősz beköszönttével gyakran találkozhat a kirándulni vágyó azzal, hogy csendesen szemerkél az eső akár egész nap, és ez, az esetek többségében eltántorítja őt attól, hogy bátran nekivágjon az erdőnek.

Ezzel a bejegyzéssel az a célom, hogy a geológia iránt érdeklődők, és a szimplán csak a természet kincsei kapcsán kíváncsi olvasók figyelmén kívül megragadjam és fel is keltsem az érdeklődését minden természetjárónak és kirándulónak egyaránt.
Teszem ezt azért, mert kis hazánk számtalan olyan rejtett érdekességgel rendelkezik, melyek nem kapnak kellő...

Ha azt mondom, Dorfersee, kevesen tudják feltenni a gombostűt a térképre, pedig szerintem varázslatos hely. Ezért nagyvonalakban azt mondom inkább, hogy Ausztria, Tirol, Grossglockner környéke. Ugye, hogy így máris sokkal könnyebb elképzelni, hogy merre is járunk ebben a bejegyzésben?

A Gosausee tündöklően kék vizét méltóságteljes hegyek ölelik körbe. Ezt a mesés tájat fedeztük fel egy tavaszi túra alkalmával, amit szeretnék itt megosztani Veletek.

Hallstatt kis városkáját joggal nevezhetjük Ausztria kis ékszerdobozának. Ezt bizonyítja az is, hogy rengeteg kínai turista látogat ide, akik - számomra felfoghatatlan módon - imádják ezt a kicsiny várost. Így történhetett, hogy 2012-ben Kínában elkészítették Hallstatt pontos másolatát is. Ennek ellenére, aki megteheti a kínaiak közül, az ellátogat...


Túra nehézségének meghatározása a terep vonatkozásában:
1/5 - sima ügy
2/5 - laza séta
3/5 - meg tudod csinálni
4/5 - szorítsd össze a fogad
5/5 - kösd fel a gatyád


Szerzői jogok

Jelen honlap tulajdonosa Menyházi Regina. Minden a www.na-tura.info weboldalon található tartalom Menyházi Regina vagy a megjelölt harmadik személyek szellemi tulajdonának minősül.

A honlapon közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások csak a szerző kifejezett írásbeli engedélyével használhatók fel, többszörözhetők, közvetíthetők a nyilvánosság felé. Ugyanez vonatkozik a nyilvánosság számára történő hozzáférhetővé tételre.

A www.na-tura.info közzétett cikkek, fotóművészeti alkotások, videók valamint egyéb szerzői alkotások felhasználása, másolása, közlése TILOS és törvénybe ütközik.